طبعا منققققققققققققققول
خبز الرقاق (عدد 4 ) مفتت لقطع صغيره
كيلو او لتر حليب
2 كوب سكر
مكسرات مجروشه
قشطة و فانيليا (نسيت اصورهم مع المقادير)
الطريقة
نغلي الحليب مع السكر و الفانيليا
نضيف المكسرات و الحليب المغلي الي الرقاق المفتت في اناء الفرن
لحد هنا عادي
طريقتي بقي اني اغطي الاناء لمده حوالي 30 دقيقه
لحد ما الرقاق يتشرب الحليب
و بعدين اغطي الوجه بالقشطة
و ادخله الفرن لكن ............... هنا الاختلاف
اشغله من فوق بسسسس
لحد ما تتحمر من فوق
لأنك لو شغلتي الفرن من تحت ام علي ها تتعجن و مش ها تبقي حلوه
و بالهنا و الشفا
عمل خبز الرقاق
المقادير:
3 ملاعق كبيرة زيت
كوب ماء
دقيق حسب العجن
نعجن مع اضافة الدقيق بالتدريج
حتي نحصل علي عجينة متمتاسكة لا تلصق باليد
ثم نقوم بعمل كور صغيرة من العجين و نفردها بالنشابة علي سطح مرشوش بالدقيق
و نقطعها حسب الحجم الذي نريده ممكن استخدام صينية لهذا الغرض
و سوف تصبح بهذا الشكل
نكرر نفس العمليه حتي الانتهاء من المقدار
نسخن طاسة تيفال بدون زيت او زبد
ثم نضع العجين مع الضغط الخفيف علي الجوانب باستخدام فوطة المطبخ
و بمجرد ظهور الفقاقيع نقلبه علي الوجه الآخر
مع اعادة نفس الخطوات
و سوف يصبح الرقاق جاهز للأستخدام
لازم تسيبيه معرض للهوا من غير ما تغطيه او تلفيه لحد ما ينشف
يبقى السؤال هل هذه هي الطريقة التي يتبعها مطعم النخيل بفندق موفنبيك أم لا