المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : شاورما الدجاج


الامبراطوره
23-01-06, 02:08 am
1 علبة ذبادى_بصلة متوسطة _ طماطماية متوسطة _2 ملعقة خل _1/2 ملعقة سماق _ 1/2 ملعقة كارى _ عصير 1/2 ليمونة _ 2 فص ثوم _ 1/2 ملعقة تابل شاورما . دجاجة كاملة مخلية او صدور دجاج مقطعة شرائح رفيعة
[الطريقة
1) نضرب كلة فى الخلاط بتاع العصير ( الدورق ).
2) نفتح الفرخة من ظهرها بالطول ونضع عليها المقدار المضروب فى الخلاط .
3) ونتركها ساعة ثم نضعها فى صينية على النار و نغطى الصينية بورقة فويل لحد ماتستوى الفرخة
3) نتركها تبرد ثم نخلى الفرخة من العضم و نقطع الفراخ شرائح رفيعة مثل الشاورما و ممكن تقطعيها بأيدك على طول من غير سكينة حتلاقيها سهلة جدا ((مع الاحتفاظ بالسائل الموجود فى الصينية ))
4)نضع شوية زيت فى صينية يعنى حوالى 3 معالق كبيرة . ونفرد فيها الشاورما الى ان تحمر من جهة ثم نقلبها تحمر من الجهة التانية .
5) ارش عليها شوية من السائل اللى سبق و احتفظنا به و اقلبهم علشان تاخد شوية طراوة . وكدة اصبحت جاهزة
طبعا انتى عارفة طريقة تقديمها بتجيبى العيش الشامى و تفصلى الوش عن الضهر او تعملى الرغيف زى ماهو و تدهنية بالمايونيز المخصوص اللى حقولك طريقتة حالا .ثم شرائح خيار مخلل او كام صابع بطاطس محمرة و بالمعلقة نحط الشاورما ونلف الرغيف و تلفية فى ورقة ذبدة و بالهنا و الشفا

طريقة مايونيز الشاورما
2 فص ثوم _ بعض نقاط عصير ليمون _و بعض نقط خل _نضعهم على المايونيز ونقلبهم بالمعلقة ثم ندهن بيهم الرغيف

الفاتنه
24-01-06, 02:09 am
يم يم يم

تسلميييييييييييييييين على الشاورما

ننتظر جديدك حبوووبتي

صدى الصوت
24-01-06, 02:26 am
مشكوره (الأمبراطوره) أشوى أني قريت الموض

الامبراطوره
01-02-06, 05:41 pm
يسلمووووو على طلتكم

رفآت
01-02-06, 06:36 pm
يم يم يم


تسلميييييييييييييييين على الشاورما ،،