شقرديه
29-06-04, 01:30 pm
-- للشاورما-التشكن تكا-للمشاوي و.. سهل ومضمون100%
بسم الله الرحمن الرحيم
نبدا
انا الصراحه سويته بدل المره عشره وكل مره احسن من الثانيه
وهو لاحدى الاخوات من المنتدى الله يوفقها
وهي المقادير
2-3 دقيق
بيضه صغيره
1 م ك سكر
ملح
كوب ماء دافئ
نص م ك خميره
زبده سائحه 3 ملاعق
نبدا
نضع الخميره والسكر والماء لحد ما تنفش الخميره ونضيف الملح والبيضه ونخفق وبعدها نضيف الدقيق لحد ما يتماسك
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_mix4_xl.jpg
ونتركه يتخمر لمده ربع ساعه فقط
وبعدها نعمله بشكل اصبع هكذا
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_balls_xl.jpg
علشان نقطعه بشكل متساوي
ونقطعه
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_balls2_xl.jpg
ويقطع الى 10 دوائر او 12 وبعدها يدهن بالزبده السائحه ويترك كمان 10 دقائق
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_balls3_xl.jpg
وبعد 10 دقائق
نقوم برق كل كره ونكون قد سخنا مقلاه او صاج كبير يعني ونكون قد مسحناه بشويه زيت مسحه خفيفه يعني
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_rolled_xl.jpg
ونرققها او نسمكها زي ما نحب بس الافضل تكون رقيقه
ونضعها في المقلاه
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_cooking_xl.jpg
وتكون النار عاليه ولما نضع العجين فيها نجعلها على نار وسط
حتى نلاحظ تلون الاطراف
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_cooking2_xl.jpg
وبعدها نقلبها
وهي ما بتتلون كثير يعني لون خفيف
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_cooking3_xl.jpg
وبعدها تحشي زي ما تحبوا
وياليت تلبسون قفازات اضمن للنظافة
منقول
بسم الله الرحمن الرحيم
نبدا
انا الصراحه سويته بدل المره عشره وكل مره احسن من الثانيه
وهو لاحدى الاخوات من المنتدى الله يوفقها
وهي المقادير
2-3 دقيق
بيضه صغيره
1 م ك سكر
ملح
كوب ماء دافئ
نص م ك خميره
زبده سائحه 3 ملاعق
نبدا
نضع الخميره والسكر والماء لحد ما تنفش الخميره ونضيف الملح والبيضه ونخفق وبعدها نضيف الدقيق لحد ما يتماسك
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_mix4_xl.jpg
ونتركه يتخمر لمده ربع ساعه فقط
وبعدها نعمله بشكل اصبع هكذا
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_balls_xl.jpg
علشان نقطعه بشكل متساوي
ونقطعه
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_balls2_xl.jpg
ويقطع الى 10 دوائر او 12 وبعدها يدهن بالزبده السائحه ويترك كمان 10 دقائق
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_balls3_xl.jpg
وبعد 10 دقائق
نقوم برق كل كره ونكون قد سخنا مقلاه او صاج كبير يعني ونكون قد مسحناه بشويه زيت مسحه خفيفه يعني
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_rolled_xl.jpg
ونرققها او نسمكها زي ما نحب بس الافضل تكون رقيقه
ونضعها في المقلاه
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_cooking_xl.jpg
وتكون النار عاليه ولما نضع العجين فيها نجعلها على نار وسط
حتى نلاحظ تلون الاطراف
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_cooking2_xl.jpg
وبعدها نقلبها
وهي ما بتتلون كثير يعني لون خفيف
http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/rotli_cooking3_xl.jpg
وبعدها تحشي زي ما تحبوا
وياليت تلبسون قفازات اضمن للنظافة
منقول